03 de gener 2007

Més sobre violència masclista


El passat 26 de setembre un succés va commocionar a la localitat andalusa de Pulpí. Una dona va aparéixer morta a ganivetades a sa casa amb evidències d'haver estat violada. La notícia aparegué a Diario de Córdoba de la següent manera:

La Guardia Civil halló a las 6.50 horas de ayer en la cocina de su domicilio de Pulpí (Almería) el cuerpo de María Dolores P.F., una mujer de 36 años que habría sido presuntamente asesinada por su cuñado, detenido horas después de que tuviera lugar el presunto homicidio.

Més tard, el diari afirmava:

En un principio el perfil de la víctima, mujer proveniente de familia de clase baja y recientemente separada de su marido, hizo que se barajase la posibilidad de un nuevo caso de violencia de género, algo que fue descartado tanto por el Instituto Armado como por los propios vecinos de la mujer, que señalaron que la pareja "mantenía una relación ejemplar" desde su separación y que Dolores "nunca tuvo ninguna queja sobre él".

Qué passa? Que quan un masclista projecta la seua frustració violentament contra una dona no és violència de gènere perquè no eren parella? Aleshores qué és? Haguera violat aquest porc a qualsevol que vullguera matar? Fins i tot al seu veí Pascual?

La violència contra les dones, psicològica o física, no sols ocorre a l'interior de les parelles sentimentals (trencades o no). Aquestos masclistes violenten a les dones per la educació dolenta que han rebut o pels seus desequilibris mentals. Si un d'aquestos cabrons té parella i aquesta té mala sort, serà víctima. Si no és així, la que corre perill és qualsevol dona que passe pel seu davant. I totes les agressions han de contar com a violència contra les dones. I totes han de ser erradicades de la mateixa manera. Amb un profund camvi social. Molt més profund del què moltes persones es pensen.

No es tracta de que ara contabilitzem 100 mortes en comptes de 70 cada any. Això no serveix per a res. Es tracta, en definitiva, de posar-los a tots dins el mateix sac. Cal intentar, quan es puga, de reeducar a aquestos monstres i prevenir l'aparició de futurs monstres educant correctament, en tots els àmbits, als nostres fills i filles.

I un darrer apunt. Si llegiu el segon pàrraf de la notícia cal preguntar-se: per què per ser de classe baixa un home ha de ser més violent? clar que n'hi ha més agressions en famílies de classe baixa, però és perque som molts més els oprimits que els opressors. Això també és violència.

3 comentaris:

Miss Erfolg ha dit...

Jo crec que la violència es una cosa detestable en totes las seues variants, però el problema de la violència de génere és el fet de que existe una relació de dependència afectiva i per qué no, destructiva tambè, que ha fet que el legislador prenga mesures especials en aquestos casos. I si, el masclisme no es manifesta a soles quan un home golpeja a la seua dóna fins a la mort . Tanmateix i tractant de ser positiva, m´agrada que un home estiga interessat en estes coses, no deixa de ser un pas capadavant en la lluita contra el masclisme :D

Piedra de Oscuridad ha dit...

Efectivamente, MissErfolg, hay una peligrosísima dependencia afectiva entre la maltratada y el maltratador, que se resume en la tristemente afamada frase "Si me pega porque me quiere / porque quiere lo mejor para mí".

Miquel, afortunadamente todo esto está cambiando. Y no porque mejore debemos dormirnos en los laureles, pero ya lo tenemos socialmente reconocido como un problema que es de todos (frente a la actitud de hace sólo 30 años de ser asuntos de la sola incumbencia de la pareja, nadie debe inmiscuirse, etc..). Si sigue educando desde abajo (chavales), los agresores siguen siendo socialmente criminalizados y los delitos son perseguidos adecuadamente en unos años todo esto habrá prácticamente desaparecido (a falta, claro, de aquellos casos insalvables".

Salud.

Des del Raval d'Elx ha dit...

Esperem que dintre de poc de temps tot haja passat a la història. Però no puc evitar ser pesimista i crec que el llarg termini és el periode de temps que haurem d'aguardar per a erradicar el problema. Encara vaig poder comprovar fa poc com a una xiqueta li regalaven per Nadal una rentadora de joguina. No haguera estat malament en el cas tindre un xiquet i regalar-li el mateix. Però coneixent als seus pares ho descarte definitivament.
I Misserfolg, com a esser humà estic moralment obligat a preocupar-me d'aquest tema. Ni són les dones les que han de lluitar contra el sexisme ni els negres només els qui han de lluitar contra el racisme. Són problemes de la humanitat i els humans responsables han de neutralitzar als irresponsables. Hem d'intentar entre tots deixar als nostres fills un món millor que el què tenim. Posant la meua pedreta per a construir-lo ja podré morir-me algun dia amb la satisfacció del deure complert.

Salut i una forta abraçada.